Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Blog
Salsa, dip a pesto Salsa, dip a pesto
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla... číst celé
Čokoládové suflé
03.08.2021 Recepty
Čokoládové suflé
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř... číst celé
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování? V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Časté chyby v grilování
Časté chyby v grilování
15.06.2021

V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?

Základní chybou grilování, která se dá přirovnat ke zradě na kvalitní surovině, je nechat přes noc maso naložené v marinádě. Přes marinádu pak není cítit chuť masa. Úpřimně řečeno, kdo z nás zná chuť kuřecího masa.Jedoduché pravidlo - všecho moc škodí - je u grilování velice aktuální. Mnoho lidí maso příliš koření a zanikne tak chuť masa. Další chybou je pak příliš dlouhé grilování - maso je pak suché.


První možností, jak masu dát chuť, je směs suchého koření. Maso v takové směsi je připraveno k použití velmi rychle, přitom její příprava je více než jednoduchá. Suchou směs si každý může vytvořit podle své chuti prostě tak, že smíchá sušené koření. Ideální je použít koření v celku a pak jej na závěr podrtit v hmoždíři, aby se chuti spojily. „Začátečník se může inspirovat kuchařkou, pokročilý jen svou chutí,“ říká Lukáš Vokrouhlík. „Ve směsi by ale určitě neměla chybět sůl a také je dobrý cukr, udělá na mase kůrku.“

Není od věci také, pokud používáte koření v celku, ho ještě před tím, než přijde do hmoždíře, zlehka opražit na sucho na pánvi, lépe se pak s ním bude pracovat v hmoždíři.


Důležitým faktorem je načasování. Přiměřeně velký steak z masa by ve směsi připraveného koření neměl ležet déle než 20 - 30minut. Pořádný kus krkovice necháme ležet cca 3 hodiny. Základem každého ochucení grilovaného masa je, že koření dokresluje chuť masa, ale zcela ji nepřebije. Pozor také na sůl, která porušuje masová vlákna (při dlouhém působení) a maso tak pouští šťávu. Maso tak může být vysušené.

 

Novinky z našeho blogu

Salsa, dip a pesto
Salsa, dip a pesto
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla... číst celé
Čokoládové suflé
03.08.2021 Recepty
Čokoládové suflé
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř... číst celé
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto... číst celé
Základy barmanství
Základy barmanství
Nejdříve si ve zkratce řekneme, kdo to vlastně barman je. Je to člověk za barovým pultem v barech či restauracích , jehož náplň práce je příprava a po... číst celé

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.