Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Časté chyby v grilování
Časté chyby v grilování
15.08.2013

V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?

Základní chybou grilování, která se dá přirovnat ke zradě na kvalitní surovině, je nechat přes noc maso naložené v marinádě. Přes marinádu pak není cítit chuť masa. Úpřimně řečeno, kdo z nás zná chuť kuřecího masa.Jedoduché pravidlo - všecho moc škodí - je u grilování velice aktuální. Mnoho lidí maso příliš koření a zanikne tak chuť masa. Další chybou je pak příliš dlouhé grilování - maso je pak suché.


První možností, jak masu dát chuť, je směs suchého koření. Maso v takové směsi je připraveno k použití velmi rychle, přitom její příprava je více než jednoduchá. Suchou směs si každý může vytvořit podle své chuti prostě tak, že smíchá sušené koření. Ideální je použít koření v celku a pak jej na závěr podrtit v hmoždíři, aby se chuti spojily. „Začátečník se může inspirovat kuchařkou, pokročilý jen svou chutí,“ říká Lukáš Vokrouhlík. „Ve směsi by ale určitě neměla chybět sůl a také je dobrý cukr, udělá na mase kůrku.“

Není od věci také, pokud používáte koření v celku, ho ještě před tím, než přijde do hmoždíře, zlehka opražit na sucho na pánvi, lépe se pak s ním bude pracovat v hmoždíři.


Důležitým faktorem je načasování. Přiměřeně velký steak z masa by ve směsi připraveného koření neměl ležet déle než 20 - 30minut. Pořádný kus krkovice necháme ležet cca 3 hodiny. Základem každého ochucení grilovaného masa je, že koření dokresluje chuť masa, ale zcela ji nepřebije. Pozor také na sůl, která porušuje masová vlákna (při dlouhém působení) a maso tak pouští šťávu. Maso tak může být vysušené.