


Chef's Choice
Všechny výrobky nesoucí název ChefsChoice® odráží základní závazek vytvořit to nejlepší na světě. Ať už zvolíte kterýkoliv z revolučních, kvalitních brusičů na nože a nůžky, můžete si být jisti, že produkty jsou připraveny svou práci vykonávat skvěle, dlouhodobě a je potěšení je používat.
Výrobce elektrických brusičů, brousků nožů a brusičů nůžek se nachází v samém srdci malebné Avondale. Společnost EdgeCraft Corporation vyrábí své světoznámé produkty ChefsChoice® od roku 1985, kdy uvedla na trh revoluční, malý elektrický brusič nožů. Od té doby rozšiřuje svou nabídku elektrických brousků, které prodává v 70 zemích světa. Velký důraz na kvalitu výsledného produktu dělá z elektrických brusičů ChefsChoice® světovou špičku v broušení nožů a nůžek.
V roce 1995 představila první elektrický brusič nožů určený pro kuchaře a zpřístupnil tak profesionální broušení prakticky každému. V reakci na požadavky kuchařů a profesionálů ve stravování představil elektrický brousek ChefsChoice® Commercial Diamond Hone® CC 2000 vybavený dvoustupňovým ostřením pomocí kvalitních diamantových kotoučů a leštících kotoučů, kterým sekundují precizní a přesné vodící lišty. Díky tomuto brousku může prakticky každý nabrousit jakýkoli nůž během 60 sekund. Včetně nožů extrémně tupých, zoubkovaných či vlnitých.
V současné době internetový velkoobchod Kuchařské Potřeby Karviná nabízí celou řadu elektrických a ručních brusičů, které uspokojí celou řadu požadavků kuchařů.
Základní devízou elektrických brousků ChefsChoice® je použití diamantových brusných kotoučů, kterým sekundují vodící lišty zjednodušující broušení. Tyto vodící lišty jsou nastaveny na přesný úhel broušení pro vytvoření kvalitního ostří nože. Elektrické brousky nožů ChefsChoice® tedy nejen nože nabrousí, ale hlavně vytvoří kvalitní ostří, které není nutno tak často brousit či přebrušovat.
Základy broušení nožů
První fáze (na brousku označeno číslem 1) je určena pro diamantové, základní broušení nožů. Tato fáze vytvoří kvalitní ostří daného úhlu podle typu brousku (20° německý typ nebo 15° - asijský typ). Další fáze (označena 2 nebo 3 podle typu brousku) je leštění pomocí leštících kotoučů, které ostří zbaví hrubých vroubků a zakřivení. Tato fáze se používá při přebrušování nožů 3-6x. Až poté se přistupuje zpět k fázi 1, diamantovému ostření.
Základní rozdělení elektrických brusičů nožů ChefsChoice®
CC-2000 | Commercial Diamond Hone®
- 2 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, 2- leštící kotouče.
- Kotouče v demontovatelném modulu, který je možno mýt v myčkách nádobí.
- Výkonný 150W motor.
- Určen pro velké provozy s velkým vytížením.
CC-2100 | Commercial Diamond Hone®
- 3 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, vytváření mikroskopických rýh usnadňující krájení, vybroušení pod úhlem 20°. 2 - diamantové jemnější kotouče, jemnější rýhy, větší úhel broušení – dotváří špičku ostří, 3 – leštící kotouče.
- Kotouče v demontovatelném modulu, který je možno mýt v myčkách nádobí.
- Výkonný 175W motor.
- Určen pro velké provozy s velkým vytížením.
CC-120 | EdgeSelect® | Diamond Hone®
- Volitelný úhel broušení
- 3 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, menší úhel broušení, vytvoření mikroskopických rýh pro snížení tření při krájení, 2- diamantové kotouče, větší úhel broušení pro vytvoření špičky ostří, 3 – leštící kotouče pro odstranění vroubků a zakřivení.
- Výkonný 125W motor.
- Určen pro střední a malé provozy či domácnosti.
CC-130 | Professional Sharpening Station®
- Nejoblíbenější brousek
- 3 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, úhel broušení 20°, vytvoření mikroskopických rýh pro snížení tření při krájení, 2- statické ocílky pro dotváření hrany nebo přebroušení, vytvoření špičky ostří, 3 – leštící kotouče pro odstranění vroubků a zakřivení.
- Výkonný 75W motor.
- Určen pro střední a malé provozy či domácnosti.
CC-320 | FlexHone/Strop® | Diamond Hone®
- 2 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, úhel broušení 20°, vytvoření mikroskopických rýh pro snížení tření při krájení, 2 – leštící kotouče pro odstranění vroubků a zakřivení.
- Výkonný 75W motor.
CC-1520 | Angle Select®
- Volitelný úhel 15° nebo 20°
- Určen na japonské, asijské nože s ostřením 15° nebo na klasické nože německého typu s ostřením 20°.
- 3 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, úhel broušení 20°, vytvoření mikroskopických rýh pro snížení tření při krájení, 2 – diamantové kotouče, úhel broušení 15°, vytvoření mikroskopických rýh pro snížení tření při krájení, 3 – leštící kotouče pro odstranění vroubků a zakřivení.
- Výkonný 125W motor.
- Určen pro střední a malé provozy či domácnosti, japonské a asijské nože, klasické nože.
CC-270 |Diamond Hone®
- 3 fáze broušení, 1 – diamantové kotouče, úhel broušení 20°, vytvoření mikroskopických rýh pro snížení tření při krájení, 2 – leštící kotouče pro odstranění vroubků a zakřivení. 3 – statické ocílky.
- Určen pro malé provozy, domácnosti.
CC-500 | Brusič nůžek | ScissorPro®
brousí nůžky pro leváky i praváky
dva diamantové kotouče
precizní vodící lišty s magnetem
pro profesionální provozy, kadeřníky, švadleny