Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Blog
Salsa, dip a pesto Salsa, dip a pesto
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla... číst celé
Čokoládové suflé
03.08.2021 Recepty
Čokoládové suflé
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř... číst celé
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování? V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. Výrobci
  3. Eternum

Eternum

Výrobce příborů Eternum je belgická společnost založená již v roce 1924, specializující se na design, výrobu a prodej příborů z nerezové oceli a speciálního nádobí pro servírování a bufet. Sídlo společnosti se nachází v Gembloux kde sídlí jak výrobní závod, tak i skladovací prostory o kapacitě 3000 paletových míst. Díky síti distributorů a místních zástupců, pokrývají příbory Eternum více než 40 zemí. 80% výroby je exportováno. Zde jsme pro vás připravili soupis referenčních zákazníků, kteří již příbory Eternum využívají.

REFERENCE PŘÍBORŮ ETERNUM

Restaurační a hotelové příbory Eternum jsou určeny pro spotřebitele z řad Horeca segmentu (hotely, restaurace a pohostinství). V současné době nabízí více než 50 různých modelů příborů z nerezové oceli nebo postříbřené oceli.

 

Cena:
Výrobce
Výrobce
Zobrazuji 1-2 z 2
    Eternum, Kleště na humry nerez
    1 567 Kč
    1 295 Kč bez DPH
    1 567 Kč
    1 295 Kč bez DPH
    Skladem v E-Shopu
    ks
      Eternum, Vidlička na humra
      132 Kč
      109 Kč bez DPH
      132 Kč
      109 Kč bez DPH
      Skladem v E-Shopu
      ks
      Produktů na stránku 72144216

      Design příborů Eternum

      S cílem nabídnout nejlepší příbory, spolupracuje firma Eternum s opravdovými veličinami v oboru designu a ergonomie.

      Nedda El Esmar

      studovala design šperků na Académie Royale "des Beaux-Arts" (Královská akademie výtvarných umění) v Antverpách, a ukončila vzdělání na Royal College of Art v Londýně.

      Pracuje pro několik slavných značek a získala řadu ocenění za její práci. V roce 1997 byla oceněna putovní cenou Sterckshofopdracht, muzea stříbra v Antverpách a ve stejném roce vyhrála Henry van de Velde Young Talent Award. Nedda byla vyhlášena belgickým designérem roku 2007. V roce 2008 byla nominována podruhé na "Talents du luxe" (Talent přepychu). Vyhrála také prestižní Cenu vlámské kultury 2008 za design.

      Od roku 2007 učí na "Académie Royale des Beaux-Arts" (Královská akademie výtvarných umění) v Antverpách.

      Luis De Limburg / Alaska, Alinea, X15 ...

      " .. můj oblíbený nástroj je černá tužka! Když pracuje průmyslový návrhář, snaží se vytvořit nový projekt, hledá něco nového a neotřelého, ale musí mít na paměti také cenu a technologická omezení... Nejdůležitějším však pro mně zůstává: stimulovat neuvěřitelné emoce ...

      Eternum pracuje s Louisem více než 10 let. Luis De Limburg je tvůrce ikon firmy Eternum: příborů X15, Alaska, Alinea ...

       

      Stefan Schöning / Slow

      "Rozmanitost, energie tvořivosti"

      při hledání rozvoje své identity, Stefan Schöning funguje v mnoha různých oblastech s různými výrobky a materiály. Hračky, osvětlení, nábytek, kuchyňské nádobí, spotřební zboží, veřejný design, všechny tyto obory vyžadují odlišný přístup a znalosti, které jsou univerzální. Tento přístup má za následek návrhy, které jdou dále než standardní produkce. Každý návrh může vést k uplatnění nových technologií a materiálů, aby bylo možné zaostřit na identitu. Pokud nakreslíte čáru, má nahradit všechny ostatní přebytečné čáry. Musí být nositelem všech charakteristik. Je to nezbytný předpoklad pro osvobození světa před nepořádkem a nadbytečnem.

      Několik vět o nerezové oceli v gastronomii

      Nerezová ocel je slitinou železa, chromu a niklu s podílem chromu vyšším než 11%. Podle procentuálního zastoupení chromu a niklu dělíme nerez na:

      1. Austentitická ocel

      Austentitická ocel je tvořena z 18% až 20% chromem a 8% až 10% niklem. Jedná se o nemagnetickou nerez ocel, která nechytá magnet. Nejběžnější označení této oceli je nerez 18/8 a nerez 18/10 (stupně AISI 304). Procentuální obsah niklu je hodnota, která udává odolnost této oceli proti rezivění. Austentitická ocel se používá pro výrobu nejkvalitnějších příborů.

      2. Martenzitická ocel

      Ocel s obsahem od 10 do 18% chromu (stupně AISI 420). Je to nejčastěji používaná ocel při výrobě nožů či jiných namáhaných částí. Je vhodná pro výrobu kvalitních nožů, kde je nutné zaručit dlouhodobou ostrost a kvalitu ostří. Tyto nože se však nedoporučuje mýt v myčkách nádobí pro svou nedokonalou odolnost proti rezivění.

      3. Feritická ocel

      Je ocel s obsahem chromu od 16-18% (AISI 430). Tato ocel má o něco větší ochranu proti korozi oproti Martenzitické oceli a může být opracována za studena. AISI 430 je nejběžnější ocel použitá při výrobě běžných domácích pomůcek a inventáře. Výrobce Eternum používá u svých levnějších produktů (18/0) ocel s obsahem chromu 17-18%. Tato ocel je sice dražší, ale její antikorozní ochrana a tvrdost se dokonale hodí pro kvalitní příbory s nižší cenovkou. Pro výrobu nožů používá tuto ocel s přídavkem molybdenu. Veškerá ocel je před výrobou podrobně prozkoumána a odzkoušena. Certifikát kvality dokládá, že použitá ocel splňuje veškeré kvalitativní normy a požadavaky. Použití spektrometru, pro zjištění složení oceli, dává jistotu, že použitá ocel plní veškeré mezinárodní normy.

      Jak používat nerezové příbory Eternum

      Navzdory výhodám, pevnosti a stabilitě, které nerezové příbory přinášejí, je nutno věnovat pozornost dvěma základním bodům při jejich užívání. A to zejména v případech intenzivního využití příborů v hotelnictví a restauratérství.

      Jak se vyhnout poškrábání nerezových příborů

      Jako každý jiný materiál, může být nerezová ocel poškrabána jiným předmětem o stejné či větší tvrdosti.

      • zabraňte při používání příborů jejich kontaktu s jinými předměty (zejména kovovými vč. příborů samotných), nenechte je o sebe narážet či jinak na sebe působit
      • do skladovacích boxů, košů do myček a pod. ukládejte příbory opatrně, neházejte s nimi. Jemné zacházení se vám vrátí.
      • v koších do myček nádobí musí být příbory umístěny ve svislé poloze a v přihrádce určené na příbory, zabráníte tak zbytečnému otřesu při manipulaci s košem
      • snažte se manipulovat vždy se stejným typem příborů, zabráníte tak například poškrábání nože od vidličky apod.

      Jak postupovat při strojovém mytí příborů

      Hlavní příčinou skvrn a rezivění příborů je nedostatečný oplach a osušení příborů.

      • při oplachu příborů musí být dokonale odstraněno čistících prostředků a zbytků jídla, zabráníte tak jejich působení na nerezovou ocel a tvorbě skvrn či rezivění. Skvrny se mohou objevovat na příborech z nerezu 18/10, rez na příborech 18/0. Příbory je proto nutné mýt ve svislé poloze a musí být zaručen dostatečný prostor pro tekoucí a oplachovou vodu.
      • příliš rychlé sušení může zapříčinit skvrny, které se dají odstranit pouze namočením zpět do vody. Naopak nedostatečné vysušení příborů může mít za následek tvorbu skvrn a rezivění.

      Novinky z našeho blogu

      Salsa, dip a pesto
      Salsa, dip a pesto
      Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla... číst celé
      Čokoládové suflé
      03.08.2021 Recepty
      Čokoládové suflé
      Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř... číst celé
      V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
      V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
      Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto... číst celé
      Základy barmanství
      Základy barmanství
      Nejdříve si ve zkratce řekneme, kdo to vlastně barman je. Je to člověk za barovým pultem v barech či restauracích , jehož náplň práce je příprava a po... číst celé

      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
      Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.