1. Úvod
  2. Výrobci
  3. Eternum

Eternum

Výrobce příborů Eternum je belgická společnost založená již v roce 1924, specializující se na design, výrobu a prodej příborů z nerezové oceli a speciálního nádobí pro servírování a bufet. Sídlo společnosti se nachází v Gembloux kde sídlí jak výrobní závod, tak i skladovací prostory o kapacitě 3000 paletových míst. Díky síti distributorů a místních zástupců, pokrývají příbory Eternum více než 40 zemí. 80% výroby je exportováno. Zde jsme pro vás připravili soupis referenčních zákazníků, kteří již příbory Eternum využívají.

REFERENCE PŘÍBORŮ ETERNUM

Restaurační a hotelové příbory Eternum jsou určeny pro spotřebitele z řad Horeca segmentu (hotely, restaurace a pohostinství). V současné době nabízí více než 50 různých modelů příborů z nerezové oceli nebo postříbřené oceli.

 

Cena:
Výrobce
Výrobce
Zobrazuji 1-2 z 2
    Eternum, Kleště na humry nerez
    1 424 Kč
    1 177 Kč bez DPH
    1 424 Kč
    1 177 Kč bez DPH
    Skladem v E-Shopu
    ks
      Eternum, Vidlička na humra
      120 Kč
      99 Kč bez DPH
      120 Kč
      99 Kč bez DPH
      Skladem v E-Shopu
      ks
      Produktů na stránku 72144216

      Design příborů Eternum

      S cílem nabídnout nejlepší příbory, spolupracuje firma Eternum s opravdovými veličinami v oboru designu a ergonomie.

      Nedda El Esmar

      studovala design šperků na Académie Royale "des Beaux-Arts" (Královská akademie výtvarných umění) v Antverpách, a ukončila vzdělání na Royal College of Art v Londýně.

      Pracuje pro několik slavných značek a získala řadu ocenění za její práci. V roce 1997 byla oceněna putovní cenou Sterckshofopdracht, muzea stříbra v Antverpách a ve stejném roce vyhrála Henry van de Velde Young Talent Award. Nedda byla vyhlášena belgickým designérem roku 2007. V roce 2008 byla nominována podruhé na "Talents du luxe" (Talent přepychu). Vyhrála také prestižní Cenu vlámské kultury 2008 za design.

      Od roku 2007 učí na "Académie Royale des Beaux-Arts" (Královská akademie výtvarných umění) v Antverpách.

      Luis De Limburg / Alaska, Alinea, X15 ...

      " .. můj oblíbený nástroj je černá tužka! Když pracuje průmyslový návrhář, snaží se vytvořit nový projekt, hledá něco nového a neotřelého, ale musí mít na paměti také cenu a technologická omezení... Nejdůležitějším však pro mně zůstává: stimulovat neuvěřitelné emoce ...

      Eternum pracuje s Louisem více než 10 let. Luis De Limburg je tvůrce ikon firmy Eternum: příborů X15, Alaska, Alinea ...

       

      Stefan Schöning / Slow

      "Rozmanitost, energie tvořivosti"

      při hledání rozvoje své identity, Stefan Schöning funguje v mnoha různých oblastech s různými výrobky a materiály. Hračky, osvětlení, nábytek, kuchyňské nádobí, spotřební zboží, veřejný design, všechny tyto obory vyžadují odlišný přístup a znalosti, které jsou univerzální. Tento přístup má za následek návrhy, které jdou dále než standardní produkce. Každý návrh může vést k uplatnění nových technologií a materiálů, aby bylo možné zaostřit na identitu. Pokud nakreslíte čáru, má nahradit všechny ostatní přebytečné čáry. Musí být nositelem všech charakteristik. Je to nezbytný předpoklad pro osvobození světa před nepořádkem a nadbytečnem.

      Několik vět o nerezové oceli v gastronomii

      Nerezová ocel je slitinou železa, chromu a niklu s podílem chromu vyšším než 11%. Podle procentuálního zastoupení chromu a niklu dělíme nerez na:

      1. Austentitická ocel

      Austentitická ocel je tvořena z 18% až 20% chromem a 8% až 10% niklem. Jedná se o nemagnetickou nerez ocel, která nechytá magnet. Nejběžnější označení této oceli je nerez 18/8 a nerez 18/10 (stupně AISI 304). Procentuální obsah niklu je hodnota, která udává odolnost této oceli proti rezivění. Austentitická ocel se používá pro výrobu nejkvalitnějších příborů.

      2. Martenzitická ocel

      Ocel s obsahem od 10 do 18% chromu (stupně AISI 420). Je to nejčastěji používaná ocel při výrobě nožů či jiných namáhaných částí. Je vhodná pro výrobu kvalitních nožů, kde je nutné zaručit dlouhodobou ostrost a kvalitu ostří. Tyto nože se však nedoporučuje mýt v myčkách nádobí pro svou nedokonalou odolnost proti rezivění.

      3. Feritická ocel

      Je ocel s obsahem chromu od 16-18% (AISI 430). Tato ocel má o něco větší ochranu proti korozi oproti Martenzitické oceli a může být opracována za studena. AISI 430 je nejběžnější ocel použitá při výrobě běžných domácích pomůcek a inventáře. Výrobce Eternum používá u svých levnějších produktů (18/0) ocel s obsahem chromu 17-18%. Tato ocel je sice dražší, ale její antikorozní ochrana a tvrdost se dokonale hodí pro kvalitní příbory s nižší cenovkou. Pro výrobu nožů používá tuto ocel s přídavkem molybdenu. Veškerá ocel je před výrobou podrobně prozkoumána a odzkoušena. Certifikát kvality dokládá, že použitá ocel splňuje veškeré kvalitativní normy a požadavaky. Použití spektrometru, pro zjištění složení oceli, dává jistotu, že použitá ocel plní veškeré mezinárodní normy.

      Jak používat nerezové příbory Eternum

      Navzdory výhodám, pevnosti a stabilitě, které nerezové příbory přinášejí, je nutno věnovat pozornost dvěma základním bodům při jejich užívání. A to zejména v případech intenzivního využití příborů v hotelnictví a restauratérství.

      Jak se vyhnout poškrábání nerezových příborů

      Jako každý jiný materiál, může být nerezová ocel poškrabána jiným předmětem o stejné či větší tvrdosti.

      • zabraňte při používání příborů jejich kontaktu s jinými předměty (zejména kovovými vč. příborů samotných), nenechte je o sebe narážet či jinak na sebe působit
      • do skladovacích boxů, košů do myček a pod. ukládejte příbory opatrně, neházejte s nimi. Jemné zacházení se vám vrátí.
      • v koších do myček nádobí musí být příbory umístěny ve svislé poloze a v přihrádce určené na příbory, zabráníte tak zbytečnému otřesu při manipulaci s košem
      • snažte se manipulovat vždy se stejným typem příborů, zabráníte tak například poškrábání nože od vidličky apod.

      Jak postupovat při strojovém mytí příborů

      Hlavní příčinou skvrn a rezivění příborů je nedostatečný oplach a osušení příborů.

      • při oplachu příborů musí být dokonale odstraněno čistících prostředků a zbytků jídla, zabráníte tak jejich působení na nerezovou ocel a tvorbě skvrn či rezivění. Skvrny se mohou objevovat na příborech z nerezu 18/10, rez na příborech 18/0. Příbory je proto nutné mýt ve svislé poloze a musí být zaručen dostatečný prostor pro tekoucí a oplachovou vodu.
      • příliš rychlé sušení může zapříčinit skvrny, které se dají odstranit pouze namočením zpět do vody. Naopak nedostatečné vysušení příborů může mít za následek tvorbu skvrn a rezivění.