Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Štítky blogu
Blog
Salsa, dip a pesto Salsa, dip a pesto
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla... číst celé
Čokoládové suflé
03.08.2021 Recepty
Čokoládové suflé
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř... číst celé
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování? V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto... číst celé
Zobrazit všechny články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Čokoládové suflé
03.08.2021
Recepty

Čokoládové suflé

Ingredience:

  • 1 žloutek
  • 56 g hořké čokolády
  • 45 ml máslo + na vymazání                                                        
  • 2,50 ml vanilkový extrakt
  • špetka soli
  • 2 bílky
  • 50 g cukru + na vysypání formičky
  • 2,50 ml ztužovače šlehačky
  • moučkový cukr na posypání

 

Postup:

Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepřichytilo. Takto předchystané misky uložíme do ledničky a mezitím si připravíme směs na suflé.

Rozpustíme si čokoládu a máslo a mírně vychlazené vyšlehejme se žloutkem, vanilkovým extraktem a solí. Směs si necháme na pultě při pokojové teplotě, (pokud si potřebujeme směs připravit dopředu, pak ji uložíme v této fázi do ledničky, nezapomeňte ji ale vyndat minimálně 30 minut před pečením).

Předehřejeme si troubu na 220 °C a mezitím si vyšleháme z vaječných bílků tuhý sníh. Při šlehání k bílkům pomalu přidáváme cukr a šleháme, dokud nebude sníh tuhý. Poté přidáme opatrně sníh do čokoládové směsi a dáváme si pozor, abychom směs míchali opravdu zlehka a sníh nám nespadl.

Vyndáme si z ledničky misky vymazané a vysypané cukrem a opatrně je naplníme směsí až po okraj. Pomocí gumové stěrky okraje zarovnáme, a nakonec obkroužíme palcem okraje misky, abychom vytvořili v čokoládovém těstě malý žlábek. Díky tomu nám suflé krásně vyběhne a nepopraská.

Dáme si misky na plech a těsně před vložením do trouby snížíme teplotu trouby na 200°C a dáme je do trouby a pečeme zhruba 8 minut dokud suflé nevyběhne a jeho povrch nebude lesklý a pevný. Jakmile bude suflé hotové, posypeme ho moučkovým cukrem a ještě teplé servírujeme například se zmrzlinou, šlehačkou nebo omáčkou z horkých malin.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli