


Kayser
V roce 1952 založil Herbert Kayser ve Vídni firmu Herbert Kayser & Co. Již při založení firmy kladl eminentní důraz na dvě základní myšlenky. Neustálou inovaci a kvalitu v detailech. Tedy kategorie, které jsou i pro dnešní podnik Kayser Berndorf GmbH pořád závazné. Koncem 50. let byla započata výroba bombiček se stlačeným plynem. Bombiček na výrobu sody a bombiček pro výrobu šlehačky a krémů. Dále výrobníků sody a výrobníků šlehačky. V rámci rozvoje firmy a se souladem strategie růstu byla v roce 2004 založena dceřiná společnost KAYSER s.r.o. (KMT) se sídlem v Moravské Třebové.
Neustále rostoucí nároky zákazníků na kvalitu, termíny dodání a odpovídající využívání přírodních zdrojů přivedlo firmu k dalšímu rozhodnutí a v roce 2008 na stejném místě zřídila novou provozovnu s nejvyššími technickými a ekologickými standardy a certifikovala svůj systém managementu kvality podle norem ISO9001, HACCP a ISO14001. Dnes vyváží přes 95 procent svých výrobků (šlehačkových láhví, bombiček na šlehačku) do více než 70 zemí světa a i nadále sází na ověřenou strategii inovace a kvality v detailech.