


Sanelli
Výrobce profesionálních nožů firma Coltellerie Sanelli byla založena v roce 1864 v Premaně, vesnici položené vysoko Alpách nedaleko jezera Como. Lokalita byla již odedávna známá výrobou nožů díky těžbě železné rudy v malých dolech v horách. Zakladatel a hlava rodiny Ambrogio Sanelli se vracel zpátky do Premany poté, co strávil několik let v Benátkách jako brusič nožů na plovoucí brusírně zakotvené v Castel Vecchio poblíž Verony. Postavil malý vodní mlýn a tím v podstatě založil první malou dílnu na výrobu nožů. A takto začal nikdy nekončící proces vývoje nožů, které se blíží k dokonalosti více, než výrobky jiných slavných značek produkujících nože.
Nyní je společnost Sanelli známá po celém světě díky své stálé snaze přenášet veškeré poznatky z profesionálního používání nožů do jejich vývoje a díky tomu jsou Sanelli nože vynikající nejen po stránce funkční (ostré a trvanlivé), ale i perfektně ergonomické, bezpečné a maximálně hygienické.
Nože Sanelli byly podrobeny náročnému a zcela ojedinělému způsobu testování ergonomie pomocí senzorů připevněných na svalech řezníka pracujícího s masem. Díky tomu je práce s nožem Sanelli podstatně méně namáhavá a daleko bezpečnější než u obdobných konkurenčních výrobků.
Držadlo nože Sanelli:
je vytvořeno ve 2 výrobních operacích - základ je tvořen extrémně pevným plastem vstříknutým na ocelovou část nože, který je následně překryt vrstvou plastu s výbornými vlastnostmi pro pohodlné a bezpečné držení a velkou odolností proti mechanickému opotřebení. Díky této kombinaci je vytvořeno tak pevné držadlo, že si výrobce může dovolit poskytnout na celistvost nože doživotní záruku.
Zkušeností získané za více než 150 let produkce nožů, spojené s konstantním výzkumem nových materiálů a řešením problémů ergonomie, hygieny a bezpečnosti zajistily, že nože Sanelli mají mnoho vlastností uspokojujících ty nejnáročnější požadavky na profesionální nůž.
Specifika ostří profesionálních nožů SANELLI:
Tvrdost (54-56 HRC).
Dobrá flexibilita.
Vysoká řezná síla.
Dlouhá životnost ostří.
Tvar ostří speciálně navržen pro profesionální použití.
Vynikající potenciál ostření.
Specifika madel profesionálních nožů SANELLI:
Exkluzivní ergonomická konstrukce je výsledkem speciálních studií prováděných na univerzitách a testování počítačovými experimentálními zkouškami.
Ergonomický tvar přináší výrazné snížení únavy uživatele.
Měkký a zároveň mírně drsný povrch madla neklouže.
Použitý materiál je netoxický a je v souladu s evropskými normami.
Použitý materiál odolává náhlým změnám teploty (od -40 ° C do + 150 ° C), korozním vlivům a detergentům. To znamená, že nůž lze čistit v myčce nádobí a sterilizátoru.
Rukojeť a čepel jsou perfektně vyvážené.