


Žádné omáčky na gril nekupujte!
Udělat si vlastní salsu a překvapit tak hosty je jednoduché.
Základem každého grilování je kvalitní kus masa. Maso není třeba ho nakládat do marinády nebo do koření. Stačí jen trochu soli a čerstvě mletého pepře těsně předtím, než jde maso na gril. Doporučujeme také použít tenderizér, který maso zjemní a má na výslednou chuť masa velký vliv. A k tomu pak dát hostům na výběr – třeba mezi salsou, pestem a různě ochucenými dipy. Určitě je nekupujte, příprava je jednoduchá a hlavně: stojí to za to.
Jak připravit Salsu?
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí ke každému masu. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož základem jsou rajčata krájená na jakkoli drobné kousky, je zde obrovský rozdíl mezi oproti klasickému kečupu. Pokud použijete vlastní rajčata, či rajčata koupena "ze zahrádky", výsledek bude o třídu lepší.
Ikdyž je salsa velice tradiční příloha, lze si s její přípravou pohrát a vykouzlit tak originální variantu. Do tradičního receptu patří masitá rajčata zbavená středů a semínek. K rajčatům patří limetka, koriandr dále papričky či zauzené jalapeňos. Žádné dogma ale neplatí. Salsa se dá připravit z jiné zeleniny a dokonce i z ovoce. Jsou známy salsy sladké, podávané např. k rybám.
Dip - nejjednodušší příloha
Klasický dip lze připravit podle vlastní chuti z jogurtu, kysané smetany a např. trošky majonézy.
Pesto - čerstvé a chutné
Pesto je směs bylinek nebo rajčat a ořechů. Doma připravené pesto je čerstvé, chutné a v lednici vydrží klidně i týden. Pesto se dá připravit prakticky z jakékoli směsi, záleží jen na vaší chuti. Jednou z variant pesta je olivové pesto: rozmixujeme čerstvé olivy, přidáme limetkovou šťávu, majonézu, sůl a pepř a podle chuti dochutíme.