Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Štítky blogu
Blog
Salsa, dip a pesto Salsa, dip a pesto
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla... číst celé
Čokoládové suflé
03.08.2021 Recepty
Čokoládové suflé
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř... číst celé
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování? V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto... číst celé
Zobrazit všechny články
18.07.2020
Recepty

Burger

Ingredience

  • 300g mletého nebo najemno nasekaného kuřecího masa (v případě sekání stehenní řízek)
  • 1 starší rohlík nebo houska, nastrouhaný nebo rozmixovaný tyčovým mixérem
  • 1–2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek podle chuti (bazalka, oregano, tymián, ale i medvědí česnek...)
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 150g červeného zelí, nakrouhaného najemno
  • 1/4 červené cibule, na tenké plátky
  • 1 malá mrkev, nastrouhaná najemno
  • 3 lžíce nadrobno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce kvalitní majonézy
  • 1–2 lžičky dijonské hořčice podle chuti
  • 1 lžička medu
  • 1/2–1 lžíce olivového oleje
  • 2 menší burgerové žemle nebo pěkné pletené housky, rozpůlené
  • 2 hrsti rukoly nebo jiných salátových listu

Postup:

V míse smícháme maso s čerstvou strouhankou a bylinkami, osolíme a opepříme. Následně je rozdělíme na dvě stejné porce. Z každé z nich uděláme placku o průměru necelých 10cm a zakryjeme potravinovou fólií. Nakonec dáme maso na 30 minut odpočívat do chladničky.
Mezitím smícháme zelí, cibuli, mrkev, pažitku, majonézu, hořčici a med. Osolíme a opepříme.

Rozehřejeme grilovací pánev a potřeme ji olejem nebo v běžné pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme burgerové placky z každé strany 3 minuty, aby bylo maso uvnitř hotové. 

Žemle opékáme asi 2 minuty na řezu, aby byly jen mírně opečené. Nejlépe je opékáme na pánvi, kde jsme připravovali maso, aby měly lepší chuť.

Na spodky housek dáme zelný salát, na něj burgery, pak rukolu či jiné salátové listy, přiklopíme vršky žemlí a ihned podáváme.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli