Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

Francouzské sklenice na víno Arcoroc Italské sklenice Bormioli Jídelní tácy a podnosy Cambro Elektrické brusiče nožů Hrnce a pánve de Buyer Francouszké sklenice Duralex Ponorné mixéry Dynamic Jídelní příbory Eternum Profesionální nože Giesser Barové a kuchyňské mixéry Hamilton Beach Výrobníky kávy a čaje Hogastra Gastro inventář Inoxibar Láhve na šlehačku Kayser Elektrické spotřebiče KitchenAid Gastronomický inventář Lacor Kompletní nabídka restauračního skla Libbey Skládací stoly a židle Maxchief Mlýnky na pepř, sůl a koření Peugeot Restaurační porcelán Rak Porcelain Francouzský porcelán Revol Italské profesionální nože Sanelli Inventář pro gastronomii Tomgast Profesionální chemie Uwis

 

KONTAKTY

František Pindur
tř. Těreškovové 2200/44
73401 Karviná
tel: +420 733 223 806
nakuchyne@seznam.cz
www.kucharskepotreby.cz

ZBOŽÍ V AKCI

Cena po slevě 1 137 Kč (40 EUR)
skladem
Cena po slevě 955 Kč (34 EUR)
skladem

DOPORUČUJEME

Cena po slevě 2 558 Kč (90 EUR)
skladem
Cena po slevě 2 205 Kč (77 EUR)
skladem
Cena po slevě 3 376 Kč (118 EUR)
skladem

» Jak pečovat o příbory
Péče o jídelní příbory

Jak používat a pečovat o nerezové příbory

Navzdory výhodám, pevnosti a stabilitě, které nerezové příbory přinášejí, je nutno věnovat pozornost dvěma základním bodům při jejich užívání. A to zejména v případech intenzivního využití příborů v hotelnictví a restauratérství.

Jak se vyhnout poškrábání nerezových příborů

Jako každý jiný materiál, může být nerezová ocel poškrabána jiným předmětem o stejné či větší tvrdosti.

  • zabraňte při používání příborů jejich kontaktu s jinými předměty (zejména kovovými vč. příborů samotných), nenechte je o sebe narážet či jinak na sebe působit
  • do skladovacích boxů, košů do myček a pod. ukládejte příbory opatrně, neházejte s nimi. Jemné zacházení se vám vrátí.
  • v koších do myček nádobí musí být příbory umístěny ve svislé poloze a v přihrádce určené na příbory, zabráníte tak zbytečnému otřesu při manipulaci s košem
  • snažte se manipulovat vždy se stejným typem příborů, zabráníte tak například poškrábání nože od vidličky apod.

Jak postupovat při strojovém mytí příborů

Hlavní příčinou skvrn a rezivění příborů je nedostatečný oplach a osušení příborů.

  • při oplachu příborů musí být dokonale odstraněno čistících prostředků a zbytků jídla, zabráníte tak jejich působení na nerezovou ocel a tvorbě skvrn či rezivění. Skvrny se mohou objevovat na příborech z nerezu 18/10, rez na příborech 18/0. Příbory je proto nutné mýt ve svislé poloze a musí být zaručen dostatečný prostor pro tekoucí a oplachovou vodu.
  • příliš rychlé sušení může zapříčinit skvrny, které se dají odstranit pouze namočením zpět do vody. Naopak nedostatečné vysušení příborů může mít za následek tvorbu skvrn a rezivění.