Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Mrkvový dort
Mrkvový dort

Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 a 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve (8 až 10 kusů)
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů + na boky dortu

Postup:

Troubu předehřejeme na 175°C/155°C. Vejce, cukr a javorový sirup dáme do mísy a prošleháme. Prosejeme suché přísady a přidáme je do mísy ke směsi. Následně vlijeme olej a dobře promícháme. Nakonec vmícháváme nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy.

Těsto promícháme a přesuneme do velké dortové formy o průměru 26 cm (nebo na velkém plechu) a budeme péct asi 60 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Dort necháme ve formě vychladnout, pak vyndáme a podélně prokrojíme.

Smetanový sýr promícháme s ostatními přísadami na hebký krém. Spodní část těsta potřeme asi 1/3 krému, přiklopíme a potřeme zbylým krémem (včetně boků. Boky je možné ještě ozdobit nasekanými ořechy.)

Před podáváním je třeba nechat dort nejméně hodinu odpočinout na chladném místě.