- Kategorie blogu
- Tipy, rady a zajímavosti
- O naších produktech
- Recepty
- Štítky blogu
Blog

20.09.2021
Tipy, rady a zajímavosti
Salsa, dip a pesto
Salsa je tradiční mexická omáčka, která se bezesporu hodí k namáčení tortilly a různých čipsů. Od obyčejných omáček se liší konzistencí. Jelikož zákla...
číst celé

03.08.2021
Recepty
Čokoládové suflé
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepř...
číst celé

10.07.2021
Tipy, rady a zajímavosti
V čem lidé nejčastěji dělají chybu při grilování?
Hodíte maso na gril a začínáte dělat salát, krájet chléb, chystat talíře... Mezitím se poohlížíte po grilovacích kleštích, abyste obrátili maso, a vto...
číst celé
15.06.2020
Kuskus
Ingredience
- 200g kuskusu
- 300 ml zeleninový vývar
- 3 rajčata
- 3 lžíče olivového oleje
- 2 citróny
- čerstvá máta
- sůl, pepř
Postup:
Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme ho teplým zeleninovým vývarem a olivovým olejem a necháme pod pokličkou odstát. Pak ho načechráme opatrně vidličkou, ochutnáme a případně přidáme ještě vývar nebo olej.
Rajčata omyjeme a pokrájíme na kousky, mátu nasekáme a vše lehce vmícháme do kuskusu. Směs dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.
Porce kuskusu můžete přizdobit kopečkem kysané smetany ochucené drceným česnekem nebo rozdrobenou fetou. Pokud se tento recept rozhodnete využít jako přílohu, nezapomeňte přihodit i nějaký zdroj bílkovin. Třeba kuřecí přírodní plátek připravený na pánvi.