Kuskus
Ingredience
- 200g kuskusu
- 300 ml zeleninový vývar
- 3 rajčata
- 3 lžíče olivového oleje
- 2 citróny
- čerstvá máta
- sůl, pepř
Postup:
Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme ho teplým zeleninovým vývarem a olivovým olejem a necháme pod pokličkou odstát. Pak ho načechráme opatrně vidličkou, ochutnáme a případně přidáme ještě vývar nebo olej.
Rajčata omyjeme a pokrájíme na kousky, mátu nasekáme a vše lehce vmícháme do kuskusu. Směs dochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.
Porce kuskusu můžete přizdobit kopečkem kysané smetany ochucené drceným česnekem nebo rozdrobenou fetou. Pokud se tento recept rozhodnete využít jako přílohu, nezapomeňte přihodit i nějaký zdroj bílkovin. Třeba kuřecí přírodní plátek připravený na pánvi.