


De Buyer, Pánev ocelová Carbone 28 cm, s nerezovou rukojetí
- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- De Buyer, Pánev ocelová Carbone 28 cm, s nerezovou rukojetíSkladem v E-Shopu > 5 ks1 402 Kč1 159 Kč bez DPH
Ocelová pánev Carbone Plus 28cm | De Buyer
OCELOVÁ PÁNEV DE BUYER | CARBONE PLUS D-5130-28 s nerezovou rukojetí
Profesionální ocelová pánev francouzské firmy de Buyer je špičková ocelová pánev pro profesionální použití. Ocelová pánev je vyrobena z kvalitní oceli bez povrchové úpravy. Ocelová pánev se rychle nahřívá a dobře akumuluje a rozvádí teplo. Pro její vlastnosti a praktickou nezničitelnost je velice oblíbená mezi profesionálními kuchaři. Rukojeť pánve je nerezová, nýtovaná a ergonomicky špičková.
TECHNICKÉ PARAMETRY OCELOVÉ PÁNVE CARBONE PLUS 28CM:
- průměr pánve: 28cm
- výška pánve: 4cm
- hmotnost pánve: 2,0kg
VÝHODNY OCELOVÝCH PÁNVÍ DE BUYER:
- léty prověřený tvar pánve pro snadné míchání jednou rukou (náhozem)
- nýtovaná, izolovaná nerezová trubková rukojeť
- přírodní materiál, bez uvolňování škodlivých látek, materiál původem z Německa a Francie
- 180 let tradice výroby pánví z čistého železa
PRVNÍ POUŽITÍ OCELOVÉ PÁNVE CARBONE PLUS 28CM:
Před prvním použitím ocelové pánve pánev opláchněte vařící vodou. Poté dobře pánev osušte papírovou (či jinou) utěrkou. Nalejte do pánve olej do výšky cca 1 cm a pánev nahřívejte asi 5 minut - jestliže olej začne kouřit, či se na něm začnou tvořit bublinky, pánev stáhněte, olej vylejte a pánev po vychladnutí vytřete papírovou utěrkou. Pánev je taktko připravena k použití.
NÁSLEDNÁ PÉČE O OCELOVÉ PÁNVE:
Po použití:
Odstrańte zbytky jídel z pánve, pánev opláchněte horkou (vařící) vodou, ihned otřete do sucha utěrkou a uskladněte na suché místo. Jelikož není pánev pokryta žádnou ochrannou vrstvou proti rzi, dbejte na dokonalé vysušení pánve. Nenechavejte na pánvi zbytky pokrmu, nenechávejte pánev odmočit - zbytky jídel odstraňte mechanicky hrubou žínkou a nemyjte v myčkách nádobí. Dobrým a osvědčeným fíglem při delším nepoužívání pánve je natřít pánev rostlinným olejem.
Čištění a údržba ocelových pánví:
Nasypte na pánev hrubou mořskou sůl (bez vody či oleje), pánev dejte na sporák a pomalu nahřívejte na vysoký stupeň. Pánev nahřívejte cca minutu a půl. Poté pánev vytřete suchou utěrkou a uskladněte na suchém místě. Sůl odstraní zbytky jídel a pachy z pánve.
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PŘI VÝBĚRU A POUŽITÍ OCELOVÝCH PÁNVÍ:
- Nikdy nenechávejte pánev odmočit či ležet ve vodě!
- Nikdy nemyjte pánve v myčkách na nádobí!
- Klidně používejte při čištění hrubou sílu, jestliže povrch poškrábete, vraťte se na začátek a pánev uveďte do provozu jako při koupi nové nové pánve (opláchnout horkou vodou, 1cm oleje, 5 minut vypálit, vytřít do sucha)
- Rezivění ocelových pánví není důvodem k reklamaci! Jedná se o přirozený jev oceli, kterému se dá předcházet správným použitím (vysušením, skladováním v suchu, namazáním oelejem).
OBJEVIL SE VÁM NA OCELOVÉ PÁNVI REZ?
Pokud se na pánvi objeví rez není důvod k zoufání. Rez mechanicky odstraňte (houbičkou, měkčí drátěnkou či špachtlí). A dále postupujte jako při prvním použití pánve. Jelikož se jedná o přírodní materiál - není se třeba bát. Žádné zdravotní riziko nehrozí - ba právě naopak. Ionty uvolňované z ocelových pánví jsou zdraví prospěšné.