Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Čokoládové suflé
Čokoládové suflé

Ingredience:

  • 1 žloutek
  • 56 g hořké čokolády
  • 45 ml máslo + na vymazání                                                        
  • 2,50 ml vanilkový extrakt
  • špetka soli
  • 2 bílky
  • 50 g cukru + na vysypání formičky
  • 2,50 ml ztužovače šlehačky
  • moučkový cukr na posypání

 

Postup:

Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky, například značky Revol. Misky nejprve vymažeme máslem a vysypeme cukrem, aby se nám suflé nepřichytilo. Takto předchystané misky uložíme do ledničky a mezitím si připravíme směs na suflé.

Rozpustíme si čokoládu a máslo a mírně vychlazené vyšlehejme se žloutkem, vanilkovým extraktem a solí. Směs si necháme na pultě při pokojové teplotě, (pokud si potřebujeme směs připravit dopředu, pak ji uložíme v této fázi do ledničky, nezapomeňte ji ale vyndat minimálně 30 minut před pečením).

Předehřejeme si troubu na 220 °C a mezitím si vyšleháme z vaječných bílků tuhý sníh. Při šlehání k bílkům pomalu přidáváme cukr a šleháme, dokud nebude sníh tuhý. Poté přidáme opatrně sníh do čokoládové směsi a dáváme si pozor, abychom směs míchali opravdu zlehka a sníh nám nespadl.

Vyndáme si z ledničky misky vymazané a vysypané cukrem a opatrně je naplníme směsí až po okraj. Pomocí gumové stěrky okraje zarovnáme, a nakonec obkroužíme palcem okraje misky, abychom vytvořili v čokoládovém těstě malý žlábek. Díky tomu nám suflé krásně vyběhne a nepopraská.

Dáme si misky na plech a těsně před vložením do trouby snížíme teplotu trouby na 200°C a dáme je do trouby a pečeme zhruba 8 minut dokud suflé nevyběhne a jeho povrch nebude lesklý a pevný. Jakmile bude suflé hotové, posypeme ho moučkovým cukrem a ještě teplé servírujeme například se zmrzlinou, šlehačkou nebo omáčkou z horkých malin.